Promyki świętują dzień Babci i dziadka Drukuj
p1240327.jpg              Mimo, że styczeń jest zimowym miesiącem, pełnym chłodnych dni, są takie dwa dni, jedyne dwa dni w roku, kiedy każdemu robi się cieplej na sercu, bo przecież jest to święto naszych kochanych babć i dziadków.

W Parafii Św. Floriana w Chodzieży zapraszanie babć i dziadków na uroczystość z okazji ich święta jest tradycją na stałe wpisaną w repertuar imprez parafialnych. Święto Babci i Dziadka to dzień niezwykły, nie tylko dla dzieci, ale przede wszystkim dla babć i dziadków. To dzień pełen uśmiechów, wzruszeń, łez i radości.

Dnia 24 stycznia wychowankowie naszej świetlicy odegrali sztukę pt. „Jest taki kwiat” dla wszystkich zebranych babć i dziadków z całej parafii. Na wstępie Proboszcz ks. Ireneusz Szypura przywitał wszystkich gości ciepłymi słowami, a następnie zaprosił na występ. Po przedstawieniu życzenia i drobne upominki przygotowane przez naszych podopiecznych dla każdego, następnie wszyscy zostali zaproszeni do wspólnego stołu na filiżankę kawy i kawałek ciasta.

Atmosfera tej uroczystości była wspaniała, podziękowaniom ze strony gości nie było końca. Dzieci poczuły się prawdziwymi gospodarzami, gdyż to one były współorganizatorami. Spotkanie upłynęło w miłym i serdecznym klimacie.

Serafitka.