Spotkanie wigilijne u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
wigilia_2016_18.jpg
W środę odbyło się w naszej świetlicy spotkanie wigilijne, które rozpoczęło się tradycyjnie od Jasełek, przedstawionych przez nasze Promyki.
Najpierw s.  Benigna. Zahrt przywitała zaproszonych gości i zaprosiła na spektakl.  Tym razem, oprócz pasterzy, Aniołów oraz mędrców ze Wschodu, ubogą stajenkę odwiedziły postacie z wielu bajek. Wszyscy dawali swoje dary, jedni więcej, drudzy mniej, każdy to, co mógł dać. Okazało się jednak, że w spotkaniu z Bożą Dzieciną, sami „darczyńcy” zostali obdarowani…  miłością, ciepłem, radością, bliskością. Po zebraniu gromkich braw przez młodych aktorów, ks. Dziekan I. Szypura odczytał fragment Ewangelii o Narodzeniu Pana Jezusa i wszyscy dzielili się opłatkiem, składając sobie najlepsze życzenia. Następnie zebrani zasiedli przy stole, by we wspólnocie przy wigilijnych potrawach dzielić się radością spotkania. Oczywiście najmłodsi wypatrywali długo oczekiwanego świętego Mikołaja, który przybył z mnóstwem prezentów i sprawił, że uśmiechy na buziach nie opuszczały nikogo. Jeszcze tylko pacierz lub kolęda i… ogromny entuzjazm!
Podopieczni podziękowali wszystkim przybyłym, tym którzy na co dzień są z nimi, a więc siostrom, nauczycielom i wolontariuszom, a my dziękujemy jeszcze wszystkim Darczyńcom, dzięki którym możemy rozdawać wspólnie tyle dobra i radości. Dziękujemy i polecamy Was w naszych codziennych modlitwach. Bóg zapłać!

S. Natalia i S. Sylwia