Socjoterapia u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
socjoterapia_listopad.jpg
W listopadzie odbyły się po 4 spotkania socjoterapeutyczne dla każdej z dwóch grup podopiecznych, zrealizowane w ramach projektu „Żyj z pasją”.
Wychowankowie czynnie brali udział w spotkaniach, doskonaląc umiejętności wypowiadania się w grupie, pracy indywidualnej oraz współpracy w grupie. Zajęcia były realizowane poprzez pogadanki, dyskusje, wolne wypowiedzi, z elementami pokazowymi, scenkami sytuacyjnymi. W młodszej grupie występowały motywy zabawy.
W ramach zajęć rekreacyjnych udaliśmy się na kręgle oraz na kryty plac zabaw „Mali Odkrywcy”, gdzie mogliśmy „przećwiczyć” nabyte umiejętności oraz efektywnie spędzić czas podczas dobrej zabawy. Udało się nam również obejrzeć w naszym kinie „Wilka w owczej skórze”, króry dostarczył wielu pozytywnych emocji i był źródłem inspiracji do ciekawych dyskusji.
samorzd_wojewdztwa_wielkopolskiego.jpg
 Zadanie: „Żyj z pasją!” współfinansowane jest ze środków otrzymanych od Województwa Wielkopolskiego