Wakacje u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
wakacje_2016_12.jpg
Nasza świetlica to miejsce, które po zakończeniu roku szkolnego zamienia się w przystań  wakacyjnych przygód.
Miesiąc wspólnych wakacji już za nami! Mamy dużo wspaniałych wspomnień, które na długo pozostaną w naszej pamięci. Pierwszy tydzień spędziliśmy w świetlicy na wspólnych grach i zabawach, turnieju piłkarzyków oraz byliśmy na bowlingu oraz krytym placu zabaw „Fiku- Miku”. Drugi tydzień odpoczywaliśmy w Kołobrzegu, zwiedzając to nadmorskie miasto i korzystaliśmy z uroków pięknego Bałtyku. Potem długo dzieliśmy się wrażeniami z kolonii i pożytkowaliśmy energię na miejscu, w naszym mieście, dostosowując formy wypoczynku do pogody.  Jeździliśmy na gokartach, pływaliśmy rowerkami wodnymi, kajakami, kąpaliśmy się w basenie, jeziorze  oraz wypoczywaliśmy na nowej plaży Jeziora Miejskiego. Jedliśmy zimne lody,  gorącą pizzę i popcorn. W kinie obejrzeliśmy animowaną komedię  „Angry Birds Film”, która dostarczyła nam dużo pozytywnych wrażen.  Odbyła się też druga edycja konkursu  „Mam Talent”, gdzie każdy mógł zaprezentować swoją ulubioną piosenkę. Na zakończenie naszego wspólnego wypoczynku bawiliśmy się podczas dyskoteki oraz zajadaliśmy smaczne kiełbaski z grilla.
Nasz wypoczynek nie byłby tak ciekawy i urozmaicony, gdyby nie życzliwość wielu sponsorów, którzy otworzyli swoje Serca, za co bardzo im dziękujemy!!!