ŚDM  Dzień Miłosierdzia w świetlicy u Promyków Drukuj
 sdm.jpg     Piątek 22. lipca dla uczestników ŚDM w diecezjach był dniem Miłosierdzia. W programie przewidziano spotkania w miejscach, gdzie w sposób szczególny doświadczyć możemy Bożego Miłosierdzia.
     Jednym z takich miejsc jest nasza świetlica. Goście z Czech (oraz 4 przedstawiciele Brazylii) mieli pojawić się ok. godz. 17.00, więc mieliśmy trochę czasu na przygotowanie się, a potem długie oczekiwanie… Bariera językowa, jak się później okazało, szybko została przełamana, część młodzieży rozumiała nasz język, a z pozostałymi udało się nawiązać kontakt w sposób niewerbalny.
    Młodzi z zainteresowaniem słuchali o naszej pracy, a po poczęstunku były gry i zabawy na boisku, które wszystkim sprawiły wielką radość… Aż trudno było się rozstać!  Zobaczcie sami!
    W niedzielę podczas festynu rodzinnego, kończącego ŚDM w diecezjach,  znowu mogliśmy się spotkać. Nasze najmłodsze Promyki zaprezentowały taniec do hymnu „Błogosławieni miłosierni”, którym podbiły serca widowni. Naprawdę dobro się mnoży, kiedy się je dzieli !!!