Zajęcia rekreacyjno-sportowe u Promyków Dobra w Chodzieży Drukuj
sport.jpg      W czerwcu rozpoczęliśmy realizację programu profilaktycznego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom alkoholowym i narkotykowym z elementami zajęć sportowych, rekreacyjnych i kulturowych pt. „Żyj z pasją”.
    Zostały przeprowadzone ciekawe zajęcia rekreacyjno – sportowe, w tym - wyjazd do Świerkocina do ZOO Safari. Wycieczka okazała się niesamowitą przygodą i choć deszczowy dzień nie zapowiadał się zbyt imponująco, na zakończenie dnia pojawiła się śliczna tęcza, odzwierciedlająca nastroje naszych podopiecznych. Pobyt w Zoo Safari był nowym doświadczeniem i pozostawił niezapomniane wrażenia. Również pozytywnych emocji dostarczyły karuzele oraz bliski kontakt ze zwierzętami. Wycieczka pozwoliła bardziej zintegrować grupę i poznać się w nowych sytuacjach.
     Byliśmy również  w kinie i udało się nam zobaczyć bardzo wartościowe filmy, tj. „Gdzie jest Dory?”  oraz „Idol z ulicy”. Wniosły one szereg pozytywnych emocji, ukazując  wartość przyjaźni, rodziny, marzeń w poczuciu własnej wartości i promujący jej wzrost.
Poza tym zorganizowano dużo zajęć sportowych, które są ciekawą alternatywą kreatywnego spędzania wolnego czasu dzieci i młodzieży.

s. Marcelina Brzezińska

samorzd_wojewdztwa_wielkopolskiego.jpg
 Zadanie: „Żyj z pasją!” współfinansowane jest ze środków otrzymanych od Województwa Wielkopolskiego