"Razem raźniej - zakup sprzętu rehabilitacyjnego dla Ośrodka Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie" Drukuj
dsc01336l.jpg      Najmłodsi podopieczni Ośrodka Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie dzięki zorganizowanej przez TVP S.A. Warszawa akcji charytatywnej „Reklama Dzieciom 2013” mają możliwość korzystania z bogatej oferty nowoczesnego sprzętu rehabilitacyjnego.
    Pozyskane środki finansowe pozwoliły na zakup m.in. bungee, maty airex, labiryntów, zjeżdżalni, kształtków rehabilitacyjnych i innych. Tak bogata oferta sprzętu pozwala na dostosowanie zajęć do indywidualnych potrzeb dziecka, tak aby osiągnąć optymalny rozwój w sferze ruchowej, intelektualnej, emocjonalnej i społecznej.
    Fizjoterapeuci wykorzystując zakupiony sprzęt mają większą możliwość uatrakcyjnienia zajęć rehabilitacyjnych. Poprzez zastosowanie w/w urządzeń rehabilitacja przybrała głównie formę zabawową, dzięki czemu dzieci chętniej w niej uczestniczą a efekty stały się szybsze i trwalsze.
   Zadanie zostało współfinansowane z darowizny otrzymanej od TVP S.A. w Warszawie pn. „Razem raźniej - zakup sprzętu rehabilitacyjnego do Ośrodka Miłosiernego Samarytanina w Gnieźnie”.

dsc01326a.jpg
dsc01332a.jpgdsc01335a.jpgdsc01337a.jpg