Kolonie letnie z Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej Drukuj
sam_7634.jpg
W czasie od 18 sierpnia do 29 sierpnia 2014 roku – Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej była organizatorem kolonii letnich w Lipnicy Wielkiej na Orawie, w której uczestniczyło 45 dzieci i młodzieży, z województwa wielkopolskiego.
                Zadanie było współfinansowane ze środków otrzymanych od Województwa Wielkopolskiego.
Dzieci uczestniczyły w bogatym i ciekawym programie turystycznym, sportowym, kulturalnym jak i socjoterapeutycznym. Wykwalifikowana kadra zapewniała beneficjentom niezapomniane chwile, prowadzone były zajęcia z zakresu: socjoterapii, nauki, sportu, podróży, literatury, aktywności obywatelskiej. Ćwiczenia nawiązywały do rodziny – jej zdrowego funkcjonowania oraz zakwestionowania niekorzystnych norm, oczekiwań i przekonań, które umożliwią zbudowanie w ich miejsce norm, przekonań i oczekiwań prawdziwych i pozytywnych. Oprócz tematycznych zajęć uczestnicy spędzali czas na pieszych i autokarowych wycieczkach po okolicznych miejscowościach.
Zwiedzano m.in. Park Miniatur "Świat Marzeń" w Inwałdzie, Dom Rodzinny Ojca Świętego Jana Pawła II w Wadowicach, Zakopane z wjazdem na Gubałówkę, Orawski Park Etnograficzny w Zubrzycy Górnej wraz z udziałem w warsztatach edukacyjnych pt. „Od ziarna do chleba”, oraz wiele innych pięknych i niezapomnianych miejsc.

herb_may.png
„Projekt współfinansowany jest ze środków otrzymanych od Województwa Wielkopolskiego”