III edycja programu Dożywianie z Carrefour Drukuj
caritas_dozywianie_banner_739x149_v10_final.jpg
          Caritas w Polsce, Carrefour i Caritas diecezjalne w tym Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej realizują trzecią edycję programu „Dożywianie z Carrefour".
              Dzięki grantowi przyznanemu Caritas przez Międzynarodową Fundację Carrefour 1260 dzieci z całej Polski otrzymuje posiłki przez 5 dni w tygodniu. Objęci opieką zostali podopieczni 42 świetlic środowiskowych Caritas. Wartość udzielonej pomocy wynosi 1,2 mln zł. Podczas poprzednich edycji programu wydano ponad 400 tys. posiłków, a wsparcie finansowe wyniosło 2 mln 250 tys. zł. Program jest odpowiedzią Carrefour na trudną sytuację materialną wielu polskich rodzin.
             Nasza Caritas objęła dożywianiem dzieci ze świetlicy przy Gimnazjum nr 1 im. Zjazdu Gnieźnieńskiego w Gnieźnie. Od września 2013 do  końca III edycji wydanych zostanie 5100 posiłków. Dzięki wsparciu Fundacji Carrefour dla niektórych z dzieci obiad w świetlicy był  jedynym pełnowartościowym posiłkiem.
logo.jpg