Spotkanie opłatkowe w ramach projektu "Dożywianie z Carrefour" Drukuj
jaselka.jpg
          W dniu 17 grudnia 2013 roku dzieci biorące udział w projekcie „Dożywianie z Carrefour” przygotowały, przy pomocy pedagogów  szkolnych, spotkanie opłatkowe połączone z jasełkami.

Zaproszeni zostali: Dyrektor Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej,przedstawiciele Carrefour Gniezno i koordynator projektu z ramienia CAG.Spotkanie rozpoczęło się w auli szkolnej przepięknym i wzruszającym przedstawieniem świątecznym wyreżyserowanym przez panią pedagog i dzieci. Po przedstawieniu  wszyscy udali się do świetlicy, gdzie w atmosferze świątecznej nastąpiło składanie sobie życzeń i łamanie się opłatkiem. Nie zabrakło słodkiego poczęstunku i paczek przygotowanych zarówno w ramach projektu, jak i przez panią Teresę Piątek – Dyrektora Carrefour Gniezno.
         Zaproszeni goście otrzymali również upominki w postaci stroików świątecznych wykonanych własnoręcznie przez dzieci.
Spotkanie było pełne wzruszeń i pozytywnych ocen, co pozwala wysunąć wniosek jak bardzo pomoc Fundacji Carrefour ma wymierny wpływ na codzienność każdego z tych młodych ludzi, zaspokajając ich tak podstawowe potrzeby, jak niejednokrotnie jedyny ciepły posiłek w ciągu dnia.